Gratinoidut sinisimpukat
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
sinisimpukat
- 1 kg tuoreita sinisimpukoita
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 dl vahvaa kasvislientä
- 2 salottisipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita tai öljyä
- yrttikimppu (timjamia, persiljaa ja rakuunaa)
kuorrutus
- 1 dl krutonkeja
- 1 dl parmesaanijuustoraastettta
- 1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa ja rakuunaa
Valmistusohje
Gratinoidut sinisimpukat valmistuvat helposti näin:Gratinoidut sinisimpukat
- Pese simpukat huolellisesti juuresharjalla. Kopauta avonaisia simpukoita. Jos kuori ei sulkeudu, heitä kuollut simpukka pois.
- Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna rasva pannulla ja lisää sipulit. Kuullota hetki. Mittaa joukkoon valkoviini ja kasvisliemi. Kiehauta ja lisää simpukat. Kypsennä kannen alla kymmenisen minuuttia, kunnes simpukat ovat avautuneet. Heitä avatumattomat simpukat pois.
- Aseta simpukat uunipellille. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja lusikoi simpukoiden päälle. Nosta simpukat jääkaappiin ja viimeistele ennen vieraiden tuloa.
- Gratinoi simpukoita 250-asteisessa uunissa viitisen minuuttia, kunnes juustomurun pinta on hieman ruskistunut. Nostele gratinoidut sinisimpukat tarjoiluvadille.
Lue myös: Simpukat maistuvat talvikuukausina – ohjeet sini- ja vihersimpukoille
Lue myös Anna.fi: Näin teet sinisimpukat thaityyliin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gratinoidut sinisimpukat