Gratinoitu kyssäkaali
Kyssäkaali on maukas ja monikäyttöinen kasvis, joka sopii niin keittoon, uunivuokaan kuin raasteeksikin. Tässä keittiömestari Eero Mäkelän tapaan gratinoitu kyssäkaali.
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Gratinoitu kyssäkaali
- 800 g kyssäkaalia
- voita paistamiseen
- 1-2 dl kuohukermaa
- suolaa
- pippuria
- jauhettua muskottipähkinää
- 1 kpl kananmuna
Pinnalle:
- emmental-juustoraastetta
Valmistusohje
Keittiömestari Eero Mäkelä on vuosien kuluessa antanut Kotilieden lukijoille monia erinomaisia ohjeitaan. Gratinoitu kyssäkaali on maultaan hieno ja sopii erityisen hyvin hirven– tai lampaanlihan kanssa tarjottavaksi.
- Kuori kyssäkaali ja leikkaa pieniksi kuutioiksi tai ohuiksi viipaleiksi.
- Kääntele kyssäkaalia hetki kuumassa voissa, lisää kermaa ja keitä kyssäkaali kypsäksi.
- Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla.
- Anna kyssäkaalin jäähtyä hetken, lisää keltuainen ja levitä kyssäkaalimuhennos annosvuokiin tai yhteen vuokaan.
- Ripottele pinnalle raastettua emmental-juustoa.
- Kuorruta kyssäkaali nopeasti kuumassa 250-asteisessa uunissa.
Tämä ohje on julkaistu Kotiliedessä vuonna 1992.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gratinoitu kyssäkaali
Resepti aineslistassa ei mainita emmental-juustoa ollenkaan. Ja ohjeen nro 6 on kirjoitettu *kykkäkaali*