Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gratinoitu kyssäkaali

Kyssäkaali on maukas ja monikäyttöinen kasvis, joka sopii niin keittoon, uunivuokaan kuin raasteeksikin. Tässä keittiömestari Eero Mäkelän tapaan gratinoitu kyssäkaali.

Ainekset

Gratinoitu kyssäkaali

  • 800 g kyssäkaalia
  • voita paistamiseen
  • 1-2 dl kuohukermaa
  • suolaa
  • pippuria
  • jauhettua muskottipähkinää
  • 1 kpl kananmuna

Pinnalle:

  • emmental-juustoraastetta

Valmistusohje

Keittiömestari Eero Mäkelä on vuosien kuluessa antanut Kotilieden lukijoille monia erinomaisia ohjeitaan. Gratinoitu kyssäkaali on maultaan hieno ja sopii erityisen hyvin hirven– tai lampaanlihan kanssa tarjottavaksi.

  1. Kuori  kyssäkaali ja leikkaa pieniksi kuutioiksi tai ohuiksi viipaleiksi.
  2. Kääntele kyssäkaalia hetki kuumassa voissa, lisää kermaa ja keitä kyssäkaali kypsäksi.
  3. Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla.
  4. Anna kyssäkaalin jäähtyä hetken, lisää keltuainen ja levitä kyssäkaalimuhennos annosvuokiin tai yhteen vuokaan.
  5. Ripottele pinnalle raastettua emmental-juustoa.
  6. Kuorruta kyssäkaali nopeasti kuumassa 250-asteisessa uunissa.

 

Tämä ohje on julkaistu Kotiliedessä vuonna 1992.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gratinoitu kyssäkaali

paula

Resepti aineslistassa ei mainita emmental-juustoa ollenkaan. Ja ohjeen nro 6 on kirjoitettu *kykkäkaali*

Sinun täytyy kommentoidaksesi.