Grillattu siika ja sipuliperunat
Grillattu siikafilee tarjotaan perunamurskeen kanssa. Suola ja pippuri riittävät ryydiksi voissa paistetulle tai grillatulle lohensukuiselle, valkolihaiselle kalalle.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
perunat:
- 1 kg van Gogh-perunaa
- 200 g sipulia
- (200 g sieniä)
- 50 g voita
- (keitinlientä tai kuumaa maitoa)
kalat:
- 2-4 siikafileetä (noin 500 g)
- suolaa
- valkopippuria
- nippu tilliä
- ½ dl voisulaa
Valmistusohje
Grillattu siikafilee ja perunasurvos valmistuvat näin helposti:
- Kuori perunat ja pane ne suolalla maustettuun, kiehuvaan veteen. Keitä puolisen tuntia.
- Poista kalafi leistä ruodot. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Tee fi leiden pintaan viiltoja.
- Levitä uunipannulle leivinpaperi. Voitele paperi siikafileiden tai kalapalojen kokoiselta alueelta. Silppua päälle tilliä ja aseta kalapalat tai fileet tillin päälle. Voitele kalapalat.
- Grillaa tai paahda siikafileet uunissa.
- Kaada vesi perunoista. Ota osa vedestä talteen. Silppua sipuli ja kuullota voissa. Joukkoon voi lisätä myös sieniä. Survo perunat. Sekoita joukkoon paistetut sipulit ja tarpeen mukaan keitinlientä tai kuumennettua maitoa.
- Tarjoa grillattu siikafilee perunasurvoksen vaikkapa grillatun parsan kanssa.
Katso myös: Sikke Sumarin kokonaisena grillattu siika
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Täytetty kala valmistuu grillissä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Grillattu siika ja sipuliperunat