Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Grillatut välikyljykset ja tulinen persikkakastike

Grillatut välikyljykset eli naudan runsasrasvaiset entrecôte-pihvit herkutellaan tulisenmakean persikkakastikkeen kera.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Grillatut välikyljykset

  • 4 entrecôte-kyljystä, á noin 250 g
  • 1-2 rkl öljyä
  • suolaa ja rouhittua mustapippuria

Paistamiseen

  • voi-öljyseosta

Tulinen persikkakastike

  • 3 persikkaa
  • 2 rkl makeaa soijakastiketta
  • 1 rkl sinappia
  • 2 tl sambal oelek -chilitahnaa
  • 2 tl worcesterkastiketta
  • 1 kuorittu valkosipulinkynsi
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Grillatut välikyljykset ja tulinen persikkakastike valmistuvat näin:

1. Valmista persikkakastike. Pese ja halkaise persikat, poista kivet. Paloittele hedelmät tehosekoittimeen, lisää loput ainekset, sekoita.

2. Nosta pihvit huoneenlämpöön noin tunti ennen grillaamista. Öljyä pihvien pinnat molemmilta puolilta. Grillaa pihvit kuumassa grillissä. Käännä pihvit, kun ensimmäiset pisarat ilmaantuvat pintaan ja grillaa toinen puoli. Mausta pihvit suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

3. Nosta lihat vetäytymään hetkeksi kuumaan uunivuokaan ja peitä foliolla. Tarjoile mehukkaat grillatut välikyljykset raikkaan salaatin ja tulisen persikkakastikkeen kanssa.

Katso myös: Grillaus ja kesä kuuluvat yhteen – nappaa tästä parhaat grillausvinkit

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kesän herkullisimmat vartaat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Grillatut välikyljykset ja tulinen persikkakastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.