Grillikasvikset marinadissa
Grillikasvikset marinadissa ovat syötävän pehmeitä ja maukkaita herkkupaloja, jotka maistuvat grilliruokien kanssa. Grillatut kasvikset saavat uiskennella mausteisessa öljyssä mielellään yön yli.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Grillikasvikset
- 1 munakoiso
- 1 tl suolaa
- 3 eri väristä paprikaa
- 2 pientä, kiinteää kesäkurpitsaa
- rypsiöljyä paahtamiseen
Marinadi
- 1 dl öljyä
- 2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
- rouhittua mustapippuria
- ½ tl merisuolaa myllystä
- 4 valkosipulin kynttä
- 2 oksaa lehtipersiljan
- 2 oksaa lehtipersiljaa
- 2 oksaa basilikaa
Valmistusohje
Grillikasvikset marinadissa valmistuvat helposti näin:
1. Viipaloi munakoiso. Ripota pinnalle suolaa ja itketä viipaleita noin 10 minuuttia. Huuhdo ja kuivaa viipaleet.
2. Halkaise paprikat, poista kanta ja siemenet. Viipaloi kesäkurpitsat. Sivele kasviksille öljyä. Grillaa kasvikset tai paahda ne pannulla. Pane paahdetut paprikanpuolikkaat 10 minuutiksi muovipussiin hikoilemaan ja poista kuoret.
3. Sekoita marinadin ainekset ja viipaloi grillikasvikset marinadiin. Anna maustua seuraavaan päivään.
Vinkki: Tarjoile marinoidut grillikasvikset kesäaterian lisukkeena tai couscousin joukossa.
Lue myös Anna.fi: Näin grillaat kasvisnyytit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Grillikasvikset marinadissa