Grillilohi
Grillattu lohi maistuu ihanalta omenalla ja wasabilla maustetun kastikkeen kanssa. Tarjoa grillilohi sitruunalla säväytetyn perunamuusin kanssa ja tee kylkeen vielä vihreä salaatti.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Grillattu lohi:
- 4 isoa lohiviipaletta
- suolaa
- mustapippurirouhetta
- 1 tl inkivääritahnaa (Spice up)
- 1 tl sitruunaruohotahnaa (Spice Up)
- 1 sitruuna
Omena-wasabikastike:
- 2 rkl hapahkoa omenasosetta
- 1 tl sitruunamehua
- 2 rkl ranskankermaa
- 2 tl wasabi- tai piparjuuritahnaa
- ripaus suolaa
Valmistusohje
1. Ripota lohipaloille suolaa ja pippuria. Ripota suolaa ja pippuria myös uunivuoan pohjalle. Asettele vuokaan inkivääri-ja sitruunaruohotahnalla sipaistut sitruunaviipaleet ja nosta kalapalat viipaleiden päälle. Grillaa uunin grillivastuksen alla kymmenisen minuuttia tai paahda 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
2. Sekoita kastikkeen ainekset ja tarjoa lohen kanssa. Tee grillilohen lisukkeeksi vielä sitruunaista perunamuusia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Grillilohi