Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Grillilohi

Grillattu lohi maistuu ihanalta omenalla ja wasabilla maustetun kastikkeen kanssa. Tarjoa grillilohi sitruunalla säväytetyn perunamuusin kanssa ja tee kylkeen vielä vihreä salaatti.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Grillattu lohi:

  • 4 isoa lohiviipaletta
  • suolaa
  • mustapippurirouhetta
  • 1 tl inkivääritahnaa (Spice up)
  • 1 tl sitruunaruohotahnaa (Spice Up)
  • 1 sitruuna

Omena-wasabikastike:

  • 2 rkl hapahkoa omenasosetta
  • 1 tl sitruunamehua
  • 2 rkl ranskankermaa
  • 2 tl wasabi- tai piparjuuritahnaa
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Ripota lohipaloille suolaa ja pippuria. Ripota suolaa ja pippuria myös uunivuoan pohjalle. Asettele vuokaan inkivääri-ja sitruunaruohotahnalla sipaistut sitruunaviipaleet ja nosta kalapalat viipaleiden päälle. Grillaa uunin grillivastuksen alla kymmenisen minuuttia tai paahda 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

2. Sekoita kastikkeen ainekset ja tarjoa lohen kanssa. Tee grillilohen lisukkeeksi vielä sitruunaista perunamuusia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Grillilohi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.