Guacamolemunat
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
- 8 keitettyä kananmunaa
Guacamole
- 1 iso kypsä avokado
- ½ limetin kuori ja mehu
- 2 rkl majoneesia
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
- 3 säilykejalapenoviipaletta
- 2 rkl hienonnettua korianteria
Valmistusohje
Guacamolemunat sopivat juhla-aterian alkupalaksi tai brunssipöytään. Keitetyt kananmunat saavat täytteekseen guacamolen, jolle jalapeno antaa potkua.
1. Valmista guacamole. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmälihat kulhoon. Raasta limetti avokadon päälle ja purista mehu joukkoon. Lisää majoneesi ja mausteet. Soseuta ainekset keskenään tahnaksi. Hienonna jalapenot ja sekoita hienonnetun korianterin kanssa avokadotahnan joukkoon.
2. Kuori ja halkaise kanamunat. Pursota tai lusikoi guacamole kanamunien pinnalle.
Kokeile myös muita juhlavia alkuruokia:
Vuohenjuustobruschettat
Lohicrostinit
Katkarapusalaatti
Ruoka.fi: Eggs Benedict eli uppomunat
Kuva: Sampo Korhonen/OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Guacamolemunat