Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hämähäkkikakku

Upea hämähäkkikakku sopii lastenjuhlien herkuksi tai vaikkapa Halloweenin näyttäväksi kakuksi. Ota ohje!

Ainekset

Lakritstikastike:

  • 12 Kick-patukkaa (tai 230 g Kick-karkkeja)
  • 3 dl kuohukermaa

Sokerikakkupohja:

  • 4 munaa
  • sokeria
  • peruna-vehnäjauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta

Lakritsitäyte:

  • 2.5 dl vaahtoutuvaa kevytvispiä
  • lakritsikastike

kostutukseen:

  • 1 ¾ - 2 dl Spritea

Pohjan päälle:

  • 300 g Lemon curd-tahnaa

Lakritsikinuski kuorrutukseen:

  • 8 Kick-patukkaa (tai 150 g Kick-karkkeja)
  • 1.5 dl kuohukermaa

Pikeeri koristeluun:

  • ¼ dl valkuaista
  • 1 ¾ dl tomusokeria
  • 3 tippaa sitruunamehua (tai tiivistettä)

Reunus:

  • 1 dl kuohukermaa
  • 400 g marsipaania

Valmistusohje

Hämähäkkikakku leivotaan helposti näin:

1. Aloita kakun valmistus lakritsikastikkeesta jo edellispäivänä. Pilko Kick-lakritsit pieniksi paloiksi ja laita ne kuohukerman kanssa kattilaan. Keitä, kunnes karkit ovat sulaneet kermaan. Kaada kastike vaahdotusta varten valmiiksi kulhoon. Anna jäähtyä jääkaapissa aivan kylmäksi.

2. Sokerikakkupohja tehdään ”kaikkea yhtä paljon” -periaatteella. Riko kananmunat lasiin. Mittaa toiseen lasiin saman verran sokeria. Myös jauhoja tulee yhtä paljon siten, että puolet tai kolme neljäsosaa on vehnäjauhoja ja loppu perunajauhoja. Sekoita leivinjauhe jauhoihin.

3. Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi jauhoseos joukkoon pienissä erissä nuolijalla varovasti käännellen. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija 24 cm).

4. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla 40 minuuttia. Anna jäähtyä.

5. Vaahdota kevytvispi. Vaahdota myös kylmä lakritsikastike. Yhdistä vaahdot keskenään. Jatka vaahdottamista, kunnes seos on riittävän jämäkkää levitettäväksi.

6. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja aseta ensimmäinen pohja tarjoilulautaselle. Kostuta Spritella ja levitä päälle Lemon curd -tahnaa ja lakritsitäytettä. Aseta päälle seuraava pohjalevy ja toista sama. Nosta lopuksi päälle viimeinen pohjalevy ja kostuta sekin.

Katso kuvalliset ohjeet kakun kokoamiseen.

Lue myös Anna.fi/ruoka: Lumoudu lakritsista, säväytä salmiakilla – katso parhaat vinkit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hämähäkkikakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.