Hannin artisokat
Täytetyt latva-artisokat nautitaan aterian alkuun. Artisokkien leipätäyte maustetaan yrteillä, valkosipulilla ja anjoviksella.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Maidoton
Ainekset
Täytetyt latva-artisokat
- 4 suurta tuoretta latva-artisokkaa
- 2 luomusitruunan mehu
- 2 luomusitruunan suuria palasia kuorineen
- 3 rkl neitsytoliiviöljyä
- 70 g silputtua persiljaa
- 1 purkki (n. 80 g) anjovisfileitä paloiteltuna
- 4 tuoreen valkosipulin kynttä
- ½ dl luomuneitsytoliiviöljyä
- ½ dl korppujauhoja tai kuivattua jauhettua vehnäpatonkia
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
Täytetyt latva-artisokat eli Hannin artisokat tehdään näin:
Täytetyt latva-artisokat valmistuvat tällä ohjeella kattilassa.
- Artisokkien uloimpia lehtiä poistetaan reilusti kunnes valkeampi osa alkaa paljastua.
- Lehtien kärjet leikataan ja tyvi katkaistaan tasaiseksi.
- Latvat aukaistaan ja koko artisokka kostutetaan runsaalla sitruunan mehulla.
- Täytä artisokat persilja-valkosipuliseoksella ja lisää joukkoon anjovispalat.
- Latva-artisokat keitetään vähässä vedessä, (n. 2 cm kattilan pohjalla). Huolehdi, että suurin osa mehevästä ruusukkeesta jää vedenpinnan yläpuolelle.
- Leikkaa kaksi luomusitruunaa palasiksi keitinveteen ja viimeistele herkku lisäämällä 3 rkl puhdasta oliiviöljyä täytettyjen artisokkien päälle.
Vinkki: Tuoreet latva-artisokat ovat yksilöitä. Jotkut ovat syötävissä kokonaan, joidenkin lehdet saattavat olla puisempia ja ne herkutellaan imeskellen hampaiden välistä.
Lue myös: Keitetyt latva-artisokat ja helppo limetti-aioli
Lue myös Anna.fi: Näin keität latva-artisokat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hannin artisokat