Hapankaalipossu
Hapankaalipossu on herkkusuille vaan ei hätähousuille. Valkokaalista, hapankaalista sekä porsaanlavasta valmistettu, valkoviinillä muhevoitettu uuniruoka muhii meheväksi kolmisen tuntia
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
Ainekset
Hapankaalipossu:
- 500 g keräkaalia
- nokare rasvaa
- 500 g hapankaalia
- 2 dl lihalientä tai valkoviiniä
- noin 1 kg porsaanlapaa
- 1 tl suolaa
- valkopippuria
Valmistusohje
Hapankaalipossu tehdään helposti näin:
1. Suikaloi kaali ja kuullota se kattilassa rasvassa. Lisää joukkoon hapankaali ja neste, kaada seos voideltuun vuokaan.
2. Nosta päälle porsaanlapa ja kypsennä 150 asteessa kolme tuntia.
Lue myös: Kaalikääryleet possutäytteellä
Lue myös Anna.fi/ruoka: Syksyn mehevimmät kaaliruoat – reseptit koko viikoksi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hapankaalipossu