Reseptit

Hapatettu lohkoleipä

Ainekset

  • 9 dl kädenlämpöistä vettä
  • 2 hapankorppua
  • 25 g hiivaa
  • noin 16 dl Myllärin ruisleipäainesta
  • jauhotukseen ruisjauhoja

Valmistusohje

Hapatettu lohkoleipä

Ohjeella leivot noin 20 leipälohkoa.

1. Murenna hapankorput ja hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää ruisleipäaines ja vaivaa taikina sopivaksi, pehmeämmäksi kuin vehnätaikina. Peitä taikinakulho liinalla tai muovilla ja kohota puolitoista tuntia esimerkiksi mikroaaltouunissa.

2. Painele taikina jauhoisin käsin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pistele pinta haarukalla ja leikkaa levy taikinapyörällä lohkoihin. Kohota taikinaa vielä puolisen tuntia. Kostuta pintaa vedellä ja paista 225-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.

Vinkki: Jos sinulla on hapanleivänjuurta, voi lohkoleivän tehdä perinteisestä hapanleipätaikinasta.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hapatettu lohkoleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.