Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hasselbackan perunat uunissa

Hasselbackan perunat on perunaruokien klassikko. Hasselbackan perunat maistuvat niin juhlavan paistin kuin kotoisten lihapullienkin kanssa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Hasselbackan perunat

  • noin 8 kpl perunaa
  • 8 kpl voinokareita
  • 3 rkl korppujauhoja
  • ½ tl suolaa
  • noin 1 dl juustoraastetta
  • ¼ tl timjamia

Valmistusohje

Hasselbackan perunat valmistuvat uunissa helposti näin:

1. Kuori pestyt perunat. Leikkaa perunoiden pintaan viiltoja parin millin välein. Leikkaa perunan pohjapuolelta pieni pala pois, jotta perunat pysyvät tanakasti vuoassa.

2. Lado perunat voideltuun uunivuokaan. Ripota päälle suolaa ja voinokareita.

3. Kypsennä perunoita 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia.

4. Ripota puolikypsille perunoille korppujauhoja, juustoraastetta ja timjamia. Jatka kypsentämista, kunnes juusto kuortuu kauniisti ja Hasselbackan perunat ovat pehmeitä.

Vinkki: Kokeile myös uuniperunoita neljällä täytteellä

Lue myös Anna.fi: Näin teet herkulliset kalastajan perunat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hasselbackan perunat uunissa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.