Reseptit

Hasselpähkinä-viikunalimppu

Ainekset

  • 1 dl kaljamaltaita
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 5 dl kiehuvaa vettä
  • 25 g hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 4 rkl siirappia
  • 4 dl karkeita ruisjauhoja
  • 150 g kuivattuja viikunoita
  • 1 dl hasselpähkinöitä
  • noin 8 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

Hasselpähkinä-viikunalimppu

Ohjeella leivot kaksi limppua.

1. Nosta kulhoon kaljamaltaat, auringonkukansiemenet ja kiehuva vesi. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.

2. Liota liemeen murennettu hiiva, suola ja siirappi. Vatkaa seokseen huolellisesti ruisjauhot. Saksi viikunat ja pilko hasselpähkinät karkeammiksi. Lisää taikinaan jauhojen ja oliiviöljyn kanssa. Alusta pehmeäksi taikinaksi.

3. Anna taikinan kohota lämpimässä, liinalla peitettynä noin tunti. Valuta taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja jaa kahteen osaan.

4. Leivo taikinasta kaksi pitkänmallista tai pyöreää leipää. Anna kohota 15 minuuttia.

5. Tee pintaan terävällä veitsellä viiltoja. Paista ensin 200-asteisessa uunin keskitasossa 15 minuuttia. Laske lämpötila 175-asteeseen ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia. Nosta ritilälle jäähtymään.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hasselpähkinä-viikunalimppu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.