Reseptit

Haudutettua lampaanpotkaa ja sitruunaperunasosetta

Ainekset

  • 4 lampaan- tai karitsanpotkaa
  • voita tai öljyä
  • 1 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • ½ l vettä
  • 4 rkl lihafondia
  • 4-5 dl punaviiniä
  • 2 oksaa tuoretta rosmariinia
  • 2 rkl kuivattuja sieniä

Lisäksi

  • pala palsternakkaa
  • 8-10 pikkusipulia
  • 2-3 porkkanaa
  • pala selleriä
  • 4-5 valkosipulinkynttä
  • 2-3 rkl tummaa kastikesuurusta
  • ripaus mustapippuria

Sitruunaperunasose

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 50 g voita
  • 2 dl maitoa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Haudutettua lampaanpotkaa ja sitruunaperunasosetta

1. Ruskista lampaanpotkat voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Nostele potkat pataan. Kaada vesi paistinpannulle ja anna sen kiehahtaa. Lisää joukkoon lihafondi ja punaviini, ja kaada neste pataan. Lisää rosmariininoksat ja kuivatut sienet. Peitä pata kannella ja anna potkien hautua 150-asteisessa uunissa tunnin verran.

2. Kuori ja paloittele kasvikset. Pikkusipulit ja valkosipulinkynnet voi panna pataan kokonaisina. Lisää kasvikset pataan ja jatka kypsentämistä vielä noin 1 ½ tunnin ajan tai kunnes liha irtoaa luusta.

3. Nosta potkat reikäkauhalla vadille kasvisten kanssa. Suurusta liemestä kastike. Tarkista suola.

4. Valmista sitruunaperunasose. Kuori perunat, lohko ne ja keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta. Lisää soseeseen voi, maito ja raastettu sitruunankuori. Tarkista suola.

5. Tarjoa potkat sitruunaperunasoseen kanssa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Haudutettua lampaanpotkaa ja sitruunaperunasosetta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.