Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Haudutettua pinaattia ja perunaa

Pinaatti tuo väriä ja piristystä perinteiseen perunasurvokseen. Käyttämällä muottia tarjoiluun survoksesta saa juhlavan.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

  • noin 20 puikulaperunaa
  • 500 g tuoretta pinaattia
  • 1.5 dl ruokakermaa
  • suolaa
  • valkopippuria

Valmistusohje

  1. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi mieluiten kerrroskattilan lävikköosassa, jotta ne eivät hajoa.
  2. Poista pinaatinlehdistä paksuimmat ruotiosat, huuhdo ja valuta lehdet. Kiehauta lehdet kerman kanssa laakeapohjaisessa paisto-kasarissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Soseuta.
  3. Soseuta perunat tai paina ne perunalumeksi siivilän läpi tai perunapusertimella. Sekoita pinaattikermaseos perunasurvokseen. Jos haluat, pinaattiperunasta voi tehdä muotin avulla pyöreän tornin.

Tarjoa haudutettua pinaattia ja perunaa arjessa tai juhlapöydässä maukkaiden lammasribsien, mehevän ylikypsän naudanpaistin tai sitruunaisten kalafilevartaiden kera.

Katso myös Anna.fi: Peruna-palsternakkasose


Kommentoi

Kommentoi juttua: Haudutettua pinaattia ja perunaa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.