Haukea välimeren tapaan
- Maidoton
Ainekset
- 600 g haukifileetä
- ½ l öljyä friteeraukseen
leivitys:
- 1 kananmuna
- korppujauhoja
- suolaa ja valkopippuria
vadille:
- 1 ruukku rucolaa
- 1 kerä roomansalaattia
- 1 ruukku isolehtistä persiljaa
- 2 sitruunaa
Valmistusohje
- Suikaloi haukifileet ja kuumenna öljy suuressa kattilassa. Testaa oikea öljyn lämpötila palalla vaaleaa leipää. Kun leipä ruskistuu tasaisesti, öljy on valmis kalojen friteeraukseen.
- Kierittele kalasuikaleet korppujauho- muna-suola-pippuriseoksessa ja pudota öljyyn muutama suikale kerrallaan. Kun niiden väri tiristessä muuttuu kullanruskeaksi, nouki ne reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
- Asettele friteeratut suikaleet lautasille salaattipetin päälle ja tarjoile heti. Pinnalle puristus sitruunaa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Haukea välimeren tapaan