Haukiquenellit kalaliemessä
Liemessä kypsennetyt haukiquenellit eli haukipyörykät ovat lempeää ruokaa, joka sopii erityisen hyvin juhla-aterian alkukeitoksi tai hienostuneen kepeäksi ateriaksi.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
Haukiquenellit kalaliemessä
- 1 ½ kg hauki
liemi:
- 1 ½ l vettä
- hauen ruodot ja pää
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 sitruunaruohoa
- 2 limetin kuoret ja mehu
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl suolaa
- laakerin- tai kaffirlimetinlehti
Mureke:
- haukifileet
- 50 g voita
- ½ dl vehnäjauhoja
- valkopippuria
- 1 tl suolaa
- 2 munan keltuaista
- 1 dl kermaa
- ½ dl silputtua tilliä
- ½ dl parmesaaniraastetta
- 2 vaahdotettua munanvalkuaista
koristeeksi:
- mätiä
- kevät- tai ruohosipulia
- tilliä
- raastettua limetin kuorta
Valmistusohje
Haukiquenellit kalaliemessä tehdään näin:
1. Fileoi hauki ja keitä liemiaineksia puolisen tuntia. Siivilöi liemi.
2. Jauha paloitellut haukifileet, voi, jauhot, mausteet, keltuaiset, kerma, tilli ja parmesaani tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa. Erottele kananmunista valkuaiset ja vatkaa ne erillisessä kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää kalamassan joukkoon lopuksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset varovasti sekoitellen taikinaan.
3. Kuumenna kalaliemi ja nostele kalamassasta kahdella lusikalla muovaillut pyörykät liemeen. Keitä haukipullia hiljalleen liemessä noin 10 minuuttia.
4. Tarjoa haukiquenellit kalaliemestä siivilöidyssä liemessä mädillä, yrttivihanneksilla ja raastetulla limetin kuorella koristeltuina juhla-aterian alkupalana.
Lue myös Anna.fi: Maukas ja vähärasvainen hauki on mainio ruokakala – kokosimme parhaat reseptit pyöryköistä keittoihin sekä vinkit hauen käsittelyyn
Kommentoi
Kommentoi juttua: Haukiquenellit kalaliemessä