Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Haukiquenellit kalaliemessä

Liemessä kypsennetyt haukiquenellit eli haukipyörykät ovat lempeää ruokaa, joka sopii erityisen hyvin juhla-aterian alkukeitoksi tai hienostuneen kepeäksi ateriaksi.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Haukiquenellit kalaliemessä

  • 1 ½ kg hauki

liemi:

  • 1 ½ l vettä
  • hauen ruodot ja pää
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 sitruunaruohoa
  • 2 limetin kuoret ja mehu
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • laakerin- tai kaffirlimetinlehti

Mureke:

  • haukifileet
  • 50 g voita
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • valkopippuria
  • 1 tl suolaa
  • 2 munan keltuaista
  • 1 dl kermaa
  • ½ dl silputtua tilliä
  • ½ dl parmesaaniraastetta
  • 2 vaahdotettua munanvalkuaista

koristeeksi:

  • mätiä
  • kevät- tai ruohosipulia
  • tilliä
  • raastettua limetin kuorta

Valmistusohje

Haukiquenellit kalaliemessä tehdään näin:

1. Fileoi hauki ja keitä liemiaineksia puolisen tuntia. Siivilöi liemi.

2. Jauha paloitellut haukifileet, voi, jauhot, mausteet, keltuaiset, kerma, tilli ja parmesaani tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa.  Erottele kananmunista valkuaiset ja vatkaa ne erillisessä kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää  kalamassan joukkoon lopuksi  vaahdoksi vatkatut valkuaiset varovasti sekoitellen taikinaan.

3. Kuumenna kalaliemi ja nostele kalamassasta kahdella lusikalla muovaillut pyörykät liemeen. Keitä haukipullia hiljalleen liemessä noin 10 minuuttia.

4. Tarjoa haukiquenellit kalaliemestä siivilöidyssä liemessä mädillä, yrttivihanneksilla ja raastetulla limetin kuorella koristeltuina juhla-aterian alkupalana.

Lue myös: Jyrki Sukulan haukipullat ja rapukastike on hurmannut herkuttelijat lähes 40 vuoden ajan – nämä kaksi asiaa tekevät kalapullista erityisen maukkaat ja mehevät

Lue myös Anna.fi: Maukas ja vähärasvainen hauki on mainio ruokakala – kokosimme parhaat reseptit pyöryköistä keittoihin sekä vinkit hauen käsittelyyn

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Haukiquenellit kalaliemessä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.