Hedelmäinen kaalisalaatti
Ihanan värikäs kaalisalaatti saa piristystä appelsiinista sekä granaattiomenasta.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
- 100 g lehtikaalia
- ½ (noin 300 g) punakaalia
- 1 appelsiini
- 1 granaattiomena
kastike:
- 1 appelsiinin mehu
- 3 rkl rypsiöljyä
- 1.5 rkl hunajaa tai vaaleaa siirappia
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
- Poista lehtikaalista paksut lehtiruodit ja höyrytä mikroaaltouunissa tilkassa vettä nopeasti, noin puoli minuuttia.
- Leikkaa lehtikaali ja punakaali ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kastike- ainekset. Anna kaalisuikaleiden maustua kastikkeessa puolisen tuntia.
- Leikkaa appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi. Lisää appelsiinipalat ja granaattiomenansiemenet kaalien joukkoon.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hedelmäinen kaalisalaatti