Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hedelmäinen mallasleipä

Ainekset

  • 2 dl vettä
  • 1.5 dl maltaita
  • 4 dl appelsiinimehua
  • 200 g aprikooseja
  • 50 g hiivaa
  • 1 dl siirappia
  • 3 tl suolaa
  • 0.5 dl öljyä
  • 1 rkl pomeranssinkuorta
  • tai raastettua appelsiininkuorta
  • 3 dl ruisjauhoja
  • 7 dl hiivaleipäjauhoja

pinnalle:

  • 0.5 dl siirappia
  • 1 rkl vettä

Valmistusohje

 

2 leipää

  1. Liota maltaita vedessä yli yön.
  2. Kuumenna appelsiinimehu kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, silputut aprikoosit ja muut ainekset. Alusta pehmeähkö taikina ja kaada se kahteen leipävuokaan. Anna kohota noin tunnin ajan.
  3. Paista 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Voitele kypsät leivät siirappivedellä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Hedelmäinen mallasleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.