Hedelmäinen rapusalaatti
Hedelmäinen rapusalaatti on herkullinen kesäpäivän lounas. Mausteiset rapuvartaat voi grillin sijaan kypsentää myös uunissa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
Ainekset
Rapukastike:
- 3 rkl sitruunan makuista öljyä
- 2 limetin raastettu kuori ja mehu
- 1 rkl soijakastiketta
- 2 valkosipulinkynttä
- rouhittua mustapippuria
- tilkka hunajaa
- korianterin lehtiä
- 1 tl inkivääritahnaa
- 1 tl sitruunaruohotahnaa
- 1 tl sweet chili -kastiketta
- erilaisia lehtisalaatteja
rapuvartaat:
- 500 g jättikatkaravunpyrstöjä
salaatti:
- rucolan lehtiä
- viinisuolaheinänlehtiä
- vadelmia
- tuoretta nektariinia tai persikkaa
- (tai pakastettuja mangokuutioita)
- cashew-pähkinöitä
- punasipulirenkaita
Salaattikastike:
- ½ dl neitsytoliivi-, rypsi- tai avokadoöljyä
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- mustapippuria myllystä
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl sokeria
- (1 valkosipulinkynsi)
Valmistusohje
1. Sekoita kastikkeiden ainekset. Anna kastikkeiden maustua tunti. Liota bambutikkuja kylmässä vedessä puolisen tuntia.
2. Työnnä ravut bambutikkuihin ja grillaa ne tai kypsennä 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
3. Irrota ravut vartaista ja anna maustua rapukastikeliemessä viitisen minuuttia.
4. Valmista salaatti ja pirskota kastiketta salaatin päälle ja tarjoa rapujen kera.
- Vinkki: Salaattikastiketta kannattaa tehdä pullollinen jääkaappiin seuraavia aterioita varten.
Katso myös: Grillattu kala kahdeksalla tavalla – katso grillaajan parhaat kalaohjeet
Anna.fi/ruoka: Grillatut jättikatkaravut ja hedelmäsalsa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hedelmäinen rapusalaatti