Hedelmäinen riisipuuro

Hedelmäinen riisipuuro 

60
min
1
4 annosta
30-60 min
  • 1
  • 1

Ainekset

25 g voita
2 dl tummaa puuroriisiä
2 dl vettä
1 l täysmaitoa
0.5 tl suolaa

Lisäksi

tuoreita viikunoita
appelsiinia
ruskeita manteleita
hunajaa

Valmistusohje

Hedelmäinen riisipuuro on perinteisen riisipuuron luksusversio, joka maistuu muulloinkin kuin jouluna. Riisipuuro tarjotaan tuoreiden viikunoiden, appelsiinin, mantelien ja hunajan kera.

1. Sulata voi kattilassa, lisää riisit ja kääntele hetki. Lisää vesi ja anna kiehua muutama minuutti niin, että vesi imeytyy riiseihin.

2. Lisää maito ja keitä riisipuuroa miedolla lämmöllä 40 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta riisipuuro suolalla.

3. Tarjoile riisipuuro viikuna- ja appelsiinilohkojen, rouhittujen manteleiden ja hunajan kera.

Kokeile myös muita maukkaita puuroreseptejä:
Spelttipuuro
Kaurapuuro
Luumu-ohrapuuro
Ruoka.fi: Kookos-kaneli-riisipuuro

Kuva: Sampo Korhonen/OM-arkisto

25.01.2015
Kotiliesi
  • 1