Hedelmäinen riisipuuro
Hedelmäinen riisipuuro on perinteisen riisipuuron luksusversio, joka maistuu muulloinkin kuin jouluna. Riisipuuro tarjotaan tuoreiden viikunoiden, appelsiinin, mantelien ja hunajan kera.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Kevyt
Ainekset
Riisipuuro
- 25 g voita
- 2 dl tummaa puuroriisiä
- 2 dl vettä
- 1 l täysmaitoa
- ½ tl suolaa
Lisäksi
- tuoreita viikunoita
- appelsiinia
- ruskeita manteleita
- hunajaa
Valmistusohje
Hedelmäinen riisipuuro tehdään helposti näin:
1. Sulata voi kattilassa, lisää riisit ja kääntele hetki. Lisää vesi ja anna kiehua muutama minuutti niin, että vesi imeytyy riiseihin.
2. Lisää maito ja keitä riisipuuroa miedolla lämmöllä 40 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta riisipuuro suolalla.
3. Tarjoile riisipuuro viikuna- ja appelsiinilohkojen, rouhittujen manteleiden ja hunajan kera.
Kokeile myös muita maukkaita puuroreseptejä: Spelttipuuro Kaurapuuro Luumu-ohrapuuro Ruoka.fi: Kookos-kaneli-riisipuuro
Kuva: Sampo Korhonen/OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hedelmäinen riisipuuro