Reseptit

Hedelmäsämpylät

Ainekset

  • 450 g (noin 6,5 dl) hiivaleipäjauhoja
  • 100 g (1,5 dl) ruisjauhoja
  • 15 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 4 dl vettä
  • 2.5 dl kuivattuja hedelmiä, marjoja ja pähkinöitä

Valmistusohje

Hedelmäsämpylät

1. Mittaa jauhot kulhoon. Murenna joukkoon hiiva ja hiero se tasaisesti jauhoihin. Lisää joukkoon suola ja haalea vesi. Alusta huolella noin 10 minuuttia. Lisää silputut hedelmät, marjat ja pähkinät. Anna levätä huoneenlämmössä tunti.

2. Vaivaa taikina jauhotetulla leivinalustalla. Leivo pötköksi ja jaa paloiksi. Muovaa paloista pyöreitä sämpylöitä ja kohota 45 minuuttia. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hedelmäsämpylät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.