Helppo hapankaali
Hapankaali on helppo tehdä itse. Ole vain tarkka, että käyttämäsi välineet ovat varmasti puhtaita. Kaalin joukkoon voi raastaa porkkanaa ja lisätä mausteeksi katajanmarjoja.
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Hapankaali:
- 1 valkokaali
- 2 porkkanaa
- 10 katajanmarjaa
- 1 tl etikkaa
- ½ l keitettyä vettä
- 1 rkl suolaa
Valmistusohje
Hapankaali tehdään helposti näin:
1. Poista kaalista uloimat lehdet. Suikaloi kaali veitsellä tai lohkoittain yleiskoneen viipalointiterällä. Pese porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
2. Huuhtele puhdas saviruukku tai umpiointipurkki etikkatilkalla. Lado astiaan kerroksittain kaalia ja porkkanaa. Lisää katajanmarjat. Paina kasvikset tiiviiksi joka kerroksen jälkeen, jottei purkkiin jää ilmaa.
3. Kun astia on täynnä, kiehauta vesi ja lisää suola. Kaada liemi astiaan, sulje se ja vie jääkaappiin tai kellariin. Parin viikon kuluttua hapankaali on käynyt ja tuoksuu hapahkolta.
Jos hapankaali on pahan hajuista tai limaista, valmistus on epäonnistunut, eikä hapankaalia voi syödä.
Lue myös: Kasvisten fermentointi – vanha tapa säilöä satokauden maut
Lue myös Anna.fi/ruoka: Kesäinen hapankaalisalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helppo hapankaali