Helppo kesäkurpitsakakku
Helppo kesäkurpitsakakku on maukas kuivakakku. Hienolla terällä raastettu kesäkurpitsa antaa kuivakakulle uudenlaisen säväyksen ja mehevyyttä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Kesäkurpitsakakku, vuoan voitelu
- 1 rkl margariinia
- 1 rkl korppujauhoja
Kesäkurpitsakakku, taikina
- 2 munaa
- 1 ¼ dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl kanelia
- 2 tl jauhettua kardemummaa
- ½ dl rypsiöljyä
- 1 dl hienolla terällä raastettua kesäkurpitsaa
Valmistusohje
Helppo kesäkurpitsakakku on mehevä kahvikakku, näin se leivotaan:
1. Voitele ja jauhota rengasvuoka. Vispaa munat ja sokeri. Sekoita keskenään kuiva-aineet ja lisää seos muna-sokerivaahtoon. Lisää taikinaan öljy ja kesäkurpitsaraaste.
2. Kaada taikina vuokaan ja paista kesäkurpitsakakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia.
3. Varmista kakun kypsyys puutikulla. Kumoa helppo kesäkurpitsakakku haaleana.
Lue myös: Kuivakakku x 9
Lue myös: Runsaskuituinen porkkanakakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helppo kesäkurpitsakakku
Joo..ihan kiva ohje mutta hämmästyin kun ”banaanikakussa ” oli sama kuva kuin tässä.Näin graaffikon silmällä vähän tökki. Mutta kakku oli hyvä vaikkei ollutkaan yhtään kuvan mukainen. m