Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Helppo kesäkurpitsakakku

Helppo kesäkurpitsakakku on maukas kuivakakku. Hienolla terällä raastettu kesäkurpitsa antaa kuivakakulle uudenlaisen säväyksen ja mehevyyttä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Kesäkurpitsakakku, vuoan voitelu

  • 1 rkl margariinia
  • 1 rkl korppujauhoja

Kesäkurpitsakakku, taikina

  • 2 munaa
  • 1 ¼ dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 2 tl jauhettua kardemummaa
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1 dl hienolla terällä raastettua kesäkurpitsaa

Valmistusohje

Helppo kesäkurpitsakakku on mehevä kahvikakku, näin se leivotaan:

1. Voitele ja jauhota rengasvuoka. Vispaa munat ja sokeri. Sekoita keskenään kuiva-aineet ja lisää seos muna-sokerivaahtoon. Lisää taikinaan öljy ja kesäkurpitsaraaste.

2. Kaada taikina vuokaan ja paista kesäkurpitsakakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia.

3. Varmista kakun kypsyys puutikulla. Kumoa helppo kesäkurpitsakakku haaleana.

Lue myös: Kuivakakku x 9

Lue myös: Runsaskuituinen porkkanakakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppo kesäkurpitsakakku

Judi

Joo..ihan kiva ohje mutta hämmästyin kun ”banaanikakussa ” oli sama kuva kuin tässä.Näin graaffikon silmällä vähän tökki. Mutta kakku oli hyvä vaikkei ollutkaan yhtään kuvan mukainen. m

Sinun täytyy kommentoidaksesi.