Helppo kuha
Kuha on komea kala, joka on helppo kypsentää uunissa kokonaisena. Täytä vatsaontelo ronskisti voinokareilla sekä tuoreilla yrteillä ja kääräise kala folioon. Kohta jo syödään!
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Helppo kokonainen kuha uunivuoassa:
- 1 kokonainen, perattu kuha
- suolaa
- ruohosipulia hienonnettuna (tai muita yrttejä)
- muutama nokare voita
- sitruunamehua
Lisäksi:
- voita tai öljyä vuoan voiteluun
- foliota
Valmistusohje
1. Voitele uunivuoka. Ripottele peratun kuhan sisälle suolaa ja täytä vatsa hienoksi leikatulla ruohosipulilla tai muilla yrteillä. Laita yrttien kanssa vatsaan muutama kunnon nokare voita.
2. Purista kalan päälle sitruunasta mehua. Peitä kala foliolla ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa. Kastikkeeksi maistuu hienonnetun ruohosipulin maustama voisula.
Katso lisää kuhaohjeita: Kuha kuuluu ruokakalojen kermaan
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helppo kuha