Helppo majoneesi
Helppo majoneesi syntyy vaivatta ja höystää monet herkut. Käytä majoneesi sellaisenaan esimerkiksi voileivissä tai mausta mieleseksi. Katso vinkit!
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Helppo majoneesi
- 2 kpl munankeltuaista
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 rkl dijoninsinappia
- 1 ripaus sormisuolaa ja rouhittua valko- tai mustapippuria
- 1.5 dl oliiviöljyä
- 1.5 dl rypsiöljyä
Valmistusohje
Helppo majoneesi valmistuu näin:
1. Sekoita huoneenlämpöiset keltuaiset, valkoviinietikka, sitruunamehu, sinappi ja mausteet kulhossa.
2. Lisää öljyä ensin tipoittain koko ajan sekoittaen. Kun seos alkaa paksuuntua, lisää öljyä ohuena nauhana koko ajan kunnolla sekoittaen. Käytä majoneesi sellaisenaan esimerkiksi toast skagen -leipiin tai mausta mieleiseksi.
Majoneesin maustamisvinkit:
Avokadomajoneesi: Sekoita majoneesin joukkoon yksi kypsä, kuorittu ja soseutettu avokado. Sopii kanalle, kalkkunalle tai kasvisleiville.
Tillimajoneesi: Sekoita majoneesin joukkoon pari ruokalusikallista hienonnettua, tuoretta tilliä. Sopii erilaisille kalaleiville, kuten savu- ja graavikalalle.
Kevennetty majoneesi: Kevennä majoneesia korvaamalla puolet majoneesin määrästä kermaviilillä tai jogurtilla.
Katso myös: Gluteenittomat arancini-pyörykät ja vegaaninen majoneesi
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Limetti-chilimajoneesi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helppo majoneesi