Reseptit

Helppo minttuhyytelö

Ainekset

  • 5 dl omenatuoremehua
  • 100 g tuoretta minttua
  • 3 dl sokeria
  • hyytelöimisainetta (esim. sininen Melatiini)
  • ripaus vihreää elintarvikeväriä
  • 2 rkl vettä

Valmistusohje

Helppo minttuhyytelö

 

  1. Kiehauta omenamehu ja lisää minttu. Hauduta noin 10 minuuttia ja siivilöi mehu.
  2. Sekoita pakkauksen ohjeen mukainen määrä hyytelöimisainetta desiin sokeria ja lisää mehun joukkoon. Lisää loput sokerit mehuun. Sekoita halutessasi ripaus vihreää elintarvikeväriä muutamaan ruokalusikalliseen vettä ja lisää omena-minttumehuun.
  3. Keitä mehua vielä, kunnes seos hyytelöityy. Kuori mahdollinen vaahto ja tölkitä hyytelö pieniin puhtaisiin lasipurkkeihin. Sopii erityisesti lampaan lisukkeeksi.

Kokeile myös kirkasta herukkahyytelöä tai mustaviinimarjahyytelöä.

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppo minttuhyytelö

Epäonnea

Käytin keltaista melatiiniä, koska oli ainoa mitä lähikaupasta sai. Käytin tätä ohjetta, ei tullut hyytelöä. Keltaisen melatiinin ohjeessa lukee erikseen ’ melatiini ennen sokeria’. Tässäkö meni pieleen?

Kotilieden toimitus

Keltainen melatin lisätään ennen sokeria. Ennen sokerin lisäämistä seosta pitää kiehuttaa minuutti. Sen jälkeen saa lisätä sokerin. Valmistajan sivuilla sanotaan, että jos hyytelöseos jää löysäksi, sen voi pelastaa sinisellä melatinilla.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.