Reseptit

Helppo paahtopaisti

Ainekset

  • 2 kg paahtopaistia
  • mustapippuria myllystä
  • gourmetsuolaa myllystä
  • kokonainen valkosipuli
  • 4-6 pienehköä sipulia

Valmistusohje

Helppo paahtopaisti

1. Ota paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Nosta paisti uunivuokaan ja kaada vuokaan hieman vettä, etteivät mahdollisesti valuvat lihasnesteet pala. Mausta paisti suolalla ja pippurilla. Aseta sipulit vuokaan ja työnnä lihan paksuimpaan kohtaan paistomittari.

2. Pane liha 150-asteiseen uuniin ja paista, kunnes sisälämpötila on 60 astetta, tai 75–77 astetta, jos haluat kypsän paistin. Valele paistia pannulle kertyvällä liemellä.

3. Peitä kypsä paisti foliolla ja anna tasaantua noin 15 minuuttia. Paistin voi tarjota kuumana tai seuraavana päivänä kylmänä. Jos paisti tarjotaan seuraavana päivänä, voi sen paistaa maustamatta ja sivellä liemellä, jossa on valkosipulikynsiä, mustapippurirouhetta ja suolaa tai soijakastiketta.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppo paahtopaisti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.