Helppo rapeakuorinen leipä
Helppo rapeakuorinen leipä on herkullista ja niin helppo leipoa, että syntyy kuin itsestään. Kaurasuurimot tuovat upean maun leipään.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Helppo rapeakuorinen leipä
- 6 dl haaleaa vettä
- 50 g tuorehiivaa
- 2 tl suolaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 3 dl kaurasuurimoita
- 9-11 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
Helppo rapeakuorinen leipä leivotaan näin:
Tämän ohjeen taikinasta tulee kaksi leipää.
- Sekoita kaikki aineet keskenään löysäksi taikinaksi. Taikinaa ei tarvitse vaivata.
- Anna taikinan kohota noin tunnin.
- Lötkäytä taikinasta kaksi leipää suoraan pellille leivinpaperille. Kohota noin 20 minuuttia eli sen aikaa, kun uuni kuumenee 175 asteeseen.
- Paista leipiä 175 asteessa 15 minuuttia. Pienennä lämpöä sitten 100 asteeseen ja anna leipien kypsyä vielä reilun tunnin ajan.
- ”Kerran viikossa leivon suosikkileipäämme, jonka ohjeen olen saanut Ruotsissa asuvalta ystävältäni. Helppo rapeakuorinen leipä on herkullista ja niin helppo leipoa, että syntyy kuin itsestään. Valmistumisaika on tosin pitkä, joten kotosalla on oltava”. Anna Rasilainen, Espoo
Lue myös: Ranskalainen maalaisleipä
Lue myös Anna.fi: Leivo leipää juuresta – 3 maistuvaa ohjetta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helppo rapeakuorinen leipä
Kuva valmiistaleivästä ois kiva.
Voiko osan taikinasta tai kypsän leivän pakastaa?
Hei Mk! Paistetun kypsän leivän voi hyvin pakastaa. Löysän taikinan pakastaminen voi olla hankalaa. Siksi toinen vaihtoehto on leipoa yksi leipä puolikkaasta taikinasta. Toki samalla vaivalla syntyy helposti kaksi leipää.