Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Herkullinen lammaskaali

Lammaskaali on helppo viikonloppuruoka, sillä se kypsyy kuin itsekseen ja sopii hyvin lämmitettäväksi uudelleen ja pakastettavaksi. Katso ohje, joka on isoäidin keittiöstä!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Lammaskaali

  • 1 kpl pieni kaalinpää
  • voita
  • 1 kg luista lampaanlapaa, rintaa tai kylkeä
  • 4 kpl porkkanaa tai paketti miniporkkanoita
  • 2 kpl sipulia
  • 10 kpl maustepippuria
  • 1 kpl laakerinlehti
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl Provencen yrttiseosta
  • vettä 1/3 padan korkeudesta

Valmistusohje

Lammaskaali valmistuu helposti näin:

1. Silppua kaali ja ruskista kevyesti voissa rautapadassa.

2. Paloittele lammas ja ruskista paistinpannulla. Lisää lampaanliha pataan kaalin joukkoon.

3 Paloittele pataan sipulit ja porkkanat, miniporkkanat voit lisätä kokonaisina. Hieraise maustepippurit kämmenien välissä öljytilkan kanssa ja lisää pataan muiden mausteiden kanssa.

4. Huuhtele paistinpannu vedellä ja kaada vesi pataan. Lisää vettä kunnes lientä on kolmannes padan korkeudesta. Peitä pata kannella ja hauduta parisen tuntia välillä sekoittaen. Mitä miedompi lämpö, sen pidempi kypsymisaika. Kaali on kuumanherkkä, joten mieto lämpö on hyväksi. Lammaskaali voidaan  hauduttaa myös 200-asteisessa uunissa.

Lammaskaali
Pitkän ja lempeän kypsennyksen aikana kehittyy
yksinkertaisista aineksista yllättävän maukas viikonloppuruoka, lammaskaali. Kuva: Jarmo Wright

Lue myös Kotiliesi.fi: Kokkaa eri kaaleista – kokosimme Kotilieden parhaat reseptit valkokaalista broccoliniin

Lue myös Anna.fi: Näin teet herkulliset sieni-kaalikääryleet

 

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Herkullinen lammaskaali

Sinun täytyy kommentoidaksesi.