Herkullinen raparperipiirakka
Raparperipiirakka on alkukesän ykkösherkku. Herkullisessa raparperipiirakassa on rapea pohja ja mehevä raparperitäyte, jota tuorejuusto pehmentää mukavasti.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 150 g voita tai margariinia
- 1.5 dl sokeria
- 1 kpl muna
- 0.5 dl vettä
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria tai kardemummaa
- 1 tl leivinjauhetta
täyte:
- 5 dl raparperipaloja
- 0.5 dl sokeria
- 2 kpl munaa
- 200 g vaniljanmakuista tuorejuustoa tai ranskankermaa
- (1 tl vaniljasokeria)
Valmistusohje
Näin valmistat ihanan raparperipiirakan:
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää muna ja vesi sekä jauhot, joihin on sekoitettu vaniljasokeri tai kardemumma ja leivinjauhe.
2. Leivitä taikina 26-senttisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada raparperipalat vuokaan. Mausta sokerilla. Sekoita munat ja vaniljasokeri tuorejuustoon tai ranskankermaan. Kaada seos vuokaan ja kypsennä piirakka 200-asteisen uunin alaosassa noin 30 minuuttia.
Muita raparperiherkkuja:
Lomailijan raparperikääretorttu
Katso myös Anna.fi: Raparperi-marenkitorttu
Kommentoi
Kommentoi juttua: Herkullinen raparperipiirakka
Onnistuuko gluteeniton jauhoilla.