Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Herkulliset kaalikääryleet

Herkulliset kaalikääryleet tehdään keräkaalista ja täytetään perinteiseen tapaan keitetyllä ohralla ja jauhelihalla. Lisukkeeksi sopii perunamuusi ja puolukkahillo.

Ainekset

  • 1 kokonainen kaali (n. 1-1,5 kg)
  • 400 g jauhelihaa
  • 1.5 dl keitettyjä ohrasuurimoita
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl kermaa tai lihalientä
  • 1 rkl siirappia
  • 5 tl savumaustavaa soijakastiketta (Soy King)
  • 0.3 tl valkopippuria
  • tuoretta meiramia tai timjamia
  • kaalin keitinlientä

voiteluun:

  • 3 rkl voita
  • 1-2 rkl siirappia
  • soijakastiketta

Valmistusohje

Herkulliset kaalikääryleet

  1. Leikkaa kaalin kantaosa pois. Keitä kaalinpäätä miedosti suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Valuta kaalia hetken ja irrota kaalin lehdet varovasti. Jos huuhtelet kuumat lehdet heti kylmällä vedellä, säilyy niiden väri kauniin vihreänä.
  2. Hienonna kaalin pienimmät sisuslehdet. Sekoita jauheliha, keitetyt ohrasuurimot, hienonnettu valkosipulinkynsi ja kerma tai lihaliemi. Mausta soijakastikkeella, valkopippurilla, meiramilla tai timjamilla. Sekoita hyvin. Lisää tarvittaessa tilkka kaalinkeitinlientä.
  3. Voitele uunivuoka. Leikkaa kaalinlehtien kantaosaa ohuemmaksi, jotta ne on helpompi kääriä kääryleiksi. Levitä lehdet vieri viereen työalustalle, laita jokaiselle lehdelle reilu lusikallinen jauhelihatäytettä. Käännä lehden sivut sisäänpäin ja kääri rullalle. Lado kaalikääryleet uunivuokaan saumakohta alas päin.
  4. Paista kaalikääryleitä 175-200 asteessa noin 45 minuuttia ja 160 asteessa 15-30 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä ja kauniin värisiä. Valele kaalikääryleitä paistamisen alkuvaiheessa voisiirappiseoksella ja lisää kaalin keitinlientä. Kun kääryleet ovat saaneet väriä, alenna lämpötilaa ja käännä kääryleet. Valele kääryleitä kypsymisen aikana ja käännä ne vielä oikeinpäin. Pirskota pinnalle vähän soijaa. Tarjoa kaalikääryleet puolukoiden kera.

Vinkki: Keitä kerralla esimerkiksi 3 dl huuhdottuja, kokonaisia ohrasuurimoita runsaassa vedessä tai kasvisliemessä noin 40 minuutin ajan. Käytä osa ohrasta kaalikääryleisiin. Tee lopusta ohrahöystöä. Keitetyt suurimot voit myös pakastaa ja käyttää myöhemmin.

Kokeile myös muita kaalikäärylereseptejä: Possutäytteiset kaalikääryleet Lammas-kaalikääryleet Sienitäytteiset kaalikääryleet Ruoka.fi: Kiinankaalikääryleet


Kommentoi

Kommentoi juttua: Herkulliset kaalikääryleet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.