Hernepyree
Hernepyree on hetkessä valmis herkku. Se maistuu erityisen kalaruokien kanssa ja sopii niin arkeen kuin juhlaan.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Hernepyree
- 1 rkl voita tai öljyä
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 ripaus suolaa ja valkopippuria
- 300 g pakasteherneitä
- 1 dl ruokakermaa
Valmistusohje
Hernepyree valmistuu näin helposti:
Hernepyree on vaivaton tehdä ja maistuu taivaaliselta teetpä sen tuoreista tai pakasteherneistä. Kauniin värisellä vihreällä pyreellä voit maustaa perinteisen perunamuusin, höystää kalaruoat, lihapulla-ateriat ja juhlavat kampasimpukka-annokset.
1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota silputut valkosipulinkynnet rasvassa.
2. Lisää valkosipulien joukkoon mausteet, herneet ja kerma. Kiehauta ja soseuta sauvasekoittimella tasaikseksi. Jos haluat aivan sileän pyreen, puserra seos siivilän läpi.
3. Tarjoa hernepyree esimerkiksi kalapihvien tai paistetun lohen kanssa.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Herne-villiyrttipesto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hernepyree