Reseptit

Herukkaleipä

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
1  annos

Ainekset

  • 2.5 dl vettä
  • 1 pussi kuivahiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl hunajaa tai ruokosokerisiirappia
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl fenkolisiemeniä
  • ¼ tl neilikkaa
  • 3 dl grahamjauhoja
  • noin 4 dl vehnähiivaleipäjauhoja
  • 2 dl punaherukoita
  • 3 rkl öljyä

voiteluun:

  • 0.5 dl vettä
  • 1 rkl hunajaa tai ruokosokerisiirappia

Valmistusohje

Herukkaleipä

1. Liota hiiva kädenlämpöistä hieman lämpimämpään veteen. Lisää suola, hunaja tai siirappi ja muut mausteet. Alusta jauhot taikinaan. Lisää alustamisen loppuvaiheessa mukaan punaherukat ja öljy. Kohota taikinaa 45 minuuttia.

2. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilma pois, muovaa leiväksi ja nosta voideltuun leipävuokaan. Kohota kymmenisen minuuttia ja paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Voitele leipää paiston aikana muutaman kerran lämpimästä vedestä ja hunajasta tai siirapista sekoitetulla liemellä. Voitele myös kypsä leipä.

(Ohje: Elisa Johansson)


Kommentoi

Kommentoi juttua: Herukkaleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.