Hieno hiekkakakku
Hiekkakakku syntyy helposti keittiön kuivakaapin perusraaka-aineista. Kuivakakun voi maustaa halutessaan lorauksella konjakkia.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 16 annosta
- Kasvis
Ainekset
Hiekkakakku
- 200 g voita
- 2 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 rkl konjakkia
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 dl perunajauhoja
Valmistusohje
Hiekkakakku leivotaan helposti näin:
- Vaahdota rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen välillä hyvin vatkaten. Jos haluat, lisää konjakkia mausteeksi. Konjakki myös edistää taikinan kohoamista. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan siivilän läpi. Älä vaivaa taikinaa.
- Kaada taikina voideltuun reiälliseen kakkuvuokaan (vuoan tilavuus noin 1,5 l).
- Paista hiekkakakku 175 asteessa. Kakku on kypsä noin 50 minuutissa.
Lue myös: Näin leivotaan kuuluisa Kultarannan pumpulikakku
Lue myös Anna.fi: Näin syntyy mehevä sitruskakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hieno hiekkakakku
Kiitos
Tuttu hyvä aina onnistuu