Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hieno hiekkakakku

Hiekkakakku syntyy helposti keittiön kuivakaapin perusraaka-aineista. Kuivakakun voi maustaa halutessaan lorauksella konjakkia.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

Hiekkakakku

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl konjakkia
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 dl perunajauhoja

Valmistusohje

Hiekkakakku leivotaan helposti näin:

  1. Vaahdota rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen välillä hyvin vatkaten. Jos haluat, lisää konjakkia mausteeksi. Konjakki myös edistää taikinan kohoamista. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan siivilän läpi. Älä vaivaa taikinaa.
  2. Kaada taikina voideltuun reiälliseen kakkuvuokaan (vuoan tilavuus noin 1,5 l).
  3. Paista hiekkakakku 175 asteessa. Kakku on kypsä noin 50 minuutissa.

Lue myös: Näin leivotaan kuuluisa Kultarannan pumpulikakku

Lue myös Anna.fi: Näin syntyy mehevä sitruskakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hieno hiekkakakku

Mari

Kiitos

Jauhopeukalo

Tuttu hyvä aina onnistuu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.