Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hillottua ananasta, limettimuruseosta ja mascarponekermaa

Hillottu ananas saa rouskuvan lisän limetinmakuisesta muruseoksesta ja ihanaa täyteläisyytta mascarponekermasta.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Hillottu ananas

  • 1 tuore ananas
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä

Limettimuruseos

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl sokeria
  • 75 g voita
  • 1-2 limetin raastettu kuori

Mascarponekerma

  • 1 dl kuohukermaa
  • ½ prk (125 g) mascarponea
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Hillottu ananas, limettimuruseos ja mascarponekerma valmistuvat näin:

1. Valmista ensin limettimuruseos. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri, pehmeä voi ja limettiraasteet murumaiseksi seokseksi. Levitä muruseos leivinpaperoidulle uunipellille. Ota hieman väriä grillivastusten alla. Tarkkaile, ettei seos ruskistu liikaa. Nosta jäähtymään.

2. Kuori ananas. Halkaise, viipaloi ja poista kova keskusta. Leikkaa ananasviipaleet kuutioiksi. Nosta palat sokerin ja veden kanssa kattilaan ja keitä muutama minuutti, kunnes ananakset pehmenevät. Anna jäähtyä.

3. Vaahdota kerma. Notkista mascarponejuusto kulhossa ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää kermavaahto kulhoon varovaisesti nostellen.

4. Nostele tarjoilulautasille hillottu ananas ja ripottele pinnalle limettimuruseosta. Annostele pinnalle kahden lusikan avulla mascarponekermaseoksesta nokareita.

Katso myös: Mangosorbetti

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Karamellisoidut ananasrenkaat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hillottua ananasta, limettimuruseosta ja mascarponekermaa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.