Hillottua ananasta, limettimuruseosta ja mascarponekermaa
Hillottu ananas saa rouskuvan lisän limetinmakuisesta muruseoksesta ja ihanaa täyteläisyytta mascarponekermasta.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
Hillottu ananas
- 1 tuore ananas
- 1 dl sokeria
- 1 dl vettä
Limettimuruseos
- 2 dl vehnäjauhoja
- ¾ dl sokeria
- 75 g voita
- 1-2 limetin raastettu kuori
Mascarponekerma
- 1 dl kuohukermaa
- ½ prk (125 g) mascarponea
- 2 rkl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Hillottu ananas, limettimuruseos ja mascarponekerma valmistuvat näin:
1. Valmista ensin limettimuruseos. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri, pehmeä voi ja limettiraasteet murumaiseksi seokseksi. Levitä muruseos leivinpaperoidulle uunipellille. Ota hieman väriä grillivastusten alla. Tarkkaile, ettei seos ruskistu liikaa. Nosta jäähtymään.
2. Kuori ananas. Halkaise, viipaloi ja poista kova keskusta. Leikkaa ananasviipaleet kuutioiksi. Nosta palat sokerin ja veden kanssa kattilaan ja keitä muutama minuutti, kunnes ananakset pehmenevät. Anna jäähtyä.
3. Vaahdota kerma. Notkista mascarponejuusto kulhossa ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää kermavaahto kulhoon varovaisesti nostellen.
4. Nostele tarjoilulautasille hillottu ananas ja ripottele pinnalle limettimuruseosta. Annostele pinnalle kahden lusikan avulla mascarponekermaseoksesta nokareita.
Katso myös: Mangosorbetti
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Karamellisoidut ananasrenkaat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hillottua ananasta, limettimuruseosta ja mascarponekermaa