Himahellan frittata
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
- 1 pkt pekonia (170g)
- 200 g käsiteltyjä sieniä (viljeltyjä tai metsäsieniä)
- 3 dl silputtua kevätsipulia
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita tai öljyä
- 400 g keitettyjä (uusia) perunoita
- 6 kananmunaa
- 1 ½ dl maitoa
- 2-3 rkl tuoretta timjamia
- ½ tl suolaa
- 150 g juustoraastetta
Valmistusohje
Himahellan frittata
Frittata on mitä mainioin brunssitarjottava. Se on italialainen munakkaan tapainen ruoka, joka muistuttaa espanjalaista tortillaa . Se voidaan valmistaa joko ilman täytettä tai käyttää täytteenä lihaa, juustoa, kasviksia, sieniä tai vaikkapa pastaa. Mausteena käytetään usein yrttejä.
1. Suikaloi pekoni, silppua kevätsipulit, hienonna valkosipulinkynnet ja kuutioi perunat.
2. Ruskista pekoni pannulla omassa rasvassaan rapeaksi. Lisää pannulle sipulit ja kypsennä muutama minuutti. Lisää sienet ja perunat, jatka paistamista parin minuutin ajan.
3. Riko munien rakenne ja lisää munien joukkoon maito ja mausteet. Kaada munaseos pannulle ja anna hyytyä hetki sekoitellen.
4. Ripottele juustoraaste munakkaalle ja pane munakas 225 asteiseen uuniin paistumaan noin 25 minuutiksi tai kunnes juusto on saanut kauniin värin.
5. Leikkaa frittata pizzan tapaan lohkoiksi ja tarjoa huoneenlämpöisenä vihersalaatin kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Himahellan frittata