Reseptit

Italialainen tomaattikastike

Ainekset

  • 1 tlk (400-500 g) tomaattimurskaa
  • 1 sipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl sokeria
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1-2 dl vettä
  • (1 tl fenkolinsiemeniä)

Lisäksi:

  • ½ dl hyvää neitsytoliiviöljyä
  • silputtuja yrttejä

Valmistusohje

Italialainen tomaattikastike

1. Silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet.

2. Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipulia vähintään 10 minuuttia öljyssä miedolla lämmöllä.

3. Lisää sokeri, tomaattimurska , viini (ja fenkolinsiemenet). Anna hautua 10 minuuttia.

4. Lisää vesi tomaattimurskatölkin kautta, saat kaiken tomaatin talteen. Hauduta kastiketta silloin tällöin sekoittaen miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia.

5. Kun kastike on sakeaa, lisää suolaa ja mustapippuria myllystä. Jos käytät tuoreita yrttejä, lisää ne tässä vaiheessa.

6. Ota kastike sivuun, sekoita joukkoon 1/2 desilitraa hyvää neitsytoliiviöljyä.. Älä keitä enää.

7. Sekoita kastike keitetyn spagetin joukkoon heti, kun pasta on valutettu.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Italialainen tomaattikastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.