Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kreikkalainen voileipätorttu

Suolainen juustokakku haastaa perinteisen voileipäkakun. Tämä herkullinen kahvipöydän tarjottava kokoaa yhteen kreikkalaisen salaatin parhaat maut.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

pohja:

  • 400 g täysjyväruisleipää, esim. Real
  • 100 g sulatettua voita

täyte:

  • 2 kurkkua (yhteensä 500 g)
  • 1 tl suolaa
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1 kg kreikkalaista jogurttia
  • 200 g kuutioitua fetaa
  • 10 liivatetta
  • limetin tai yhden sitruunan mehu
  • ¾ dl silputtua basilikaa, minttua tai tilliä
  • ripaus mustapippuria
  • 2 tl sokeria

koristeeksi:

  • Kurkkuviipaleita
  • mustia oliiveja
  • basilikaa

Valmistusohje

 

Jauha ruisleipä monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita muruseos tasaiseksi. Painele ruisseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

Raasta kurkku ja mausta raaste suolalla. Puristele kurkkuraastetta siivilässä, kunnes ylimääräinen neste on irronnut.

Pehmitä liivatteita 10 minuuttia kylmässä vedessä, purista kuiviksi ja liuota ne kuumaan limettimehuun. Sekoita kaikki täytteen ainekset ja kaada seos ruispohjalle. Anna hyytyä viileässä seuraavaan päivään.

Irrota kakku irtopohjavuoasta ja koristele kurkkuviipaleilla, oliiveilla ja basilikalla.

Katso myös: Juustopiirakka ilman pohjaa

Kuva: Suvi Laine/Otavamedia


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kreikkalainen voileipätorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.