Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kuorrutettu brie

Kuorrutettu briejuusto on helppo, mutta näyttävän näköinen vierastarjottava tai herkku vaikkapa joulupöytään. Pähkinät ja kuivahedelmät koristavat briejuuston maukkaasti.

Ainekset

Pähkinäinen briejuusto:

  • kokonainen brie-juusto

koristeeksi

  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1 dl pekaani- tai saksanpähkinöitä
  • 1 dl cashew-pähkinöitä
  • 125 g kuivattuja viikunoita
  • 125 g kuivattuja aprikooseja
  • noin 50-57 g kuivattua papaijaa
  • 2-3 rkl juoksevaa hunajaa

Valmistusohje

Kuorrutettu brie tehdään helposti näin:

  1. Paahda pähkinät ja pinjansiemenet kuivalla, kuumalla pannulla.
  2. Leikkaa kuivatut hedelmät sormenpään kokoisiksi kuutioiksi ja sekoita ne keskenään.
  3. Leikkaa juuston päältä pois ohut homekerros. Jätä home juuston reunoille ja pohjaan.
  4. Pane juusto noin viideksi minuutiksi 200 asteiseen uuniin.
  5. Ripottele pähkinät ja hedelmät juuston pinnalle.
  6. Valele hunajaa juustolle juuri ennen tarjoilua.
Lue myös Himahellan juttu Brie pukeutuu bling blingiin.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kuorrutettu brie

Sinun täytyy kommentoidaksesi.