Kuorrutettu brie
Kuorrutettu briejuusto on helppo, mutta näyttävän näköinen vierastarjottava tai herkku vaikkapa joulupöytään. Pähkinät ja kuivahedelmät koristavat briejuuston maukkaasti.
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Pähkinäinen briejuusto:
- kokonainen brie-juusto
koristeeksi
- 1 dl pinjansiemeniä
- 1 dl pekaani- tai saksanpähkinöitä
- 1 dl cashew-pähkinöitä
- 125 g kuivattuja viikunoita
- 125 g kuivattuja aprikooseja
- noin 50-57 g kuivattua papaijaa
- 2-3 rkl juoksevaa hunajaa
Valmistusohje
Kuorrutettu brie tehdään helposti näin:
- Paahda pähkinät ja pinjansiemenet kuivalla, kuumalla pannulla.
- Leikkaa kuivatut hedelmät sormenpään kokoisiksi kuutioiksi ja sekoita ne keskenään.
- Leikkaa juuston päältä pois ohut homekerros. Jätä home juuston reunoille ja pohjaan.
- Pane juusto noin viideksi minuutiksi 200 asteiseen uuniin.
- Ripottele pähkinät ja hedelmät juuston pinnalle.
- Valele hunajaa juustolle juuri ennen tarjoilua.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kuorrutettu brie