Pasha kuumentamalla
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 100 g voita
- 1 ½ dl sokeria
- 1 muna
- 500 g maitorahkaa
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl appelsiinimarmeladia
- 1 dl mantelirouhetta
- 1 dl kuivattuja karpaloita tai korintteja/ rusinoita
- 1 rkl vaniljasokeria
- ½ dl sitruunamehua
koristeluun:
- marmeladikuulia
- ja/tai tuoreita tai säilykehedelmiä
- (kermavaahtoa)
Valmistusohje
- Pane puinen pashamuotti kylmään veteen noin tunniksi. Kiehauta sideharso ja jäähdytä se kylmässä vedessä, purista kuivaksi. Voit myös käyttää muottina kahvinsuodatinta ja harsona suodatinpaperia .
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Lisää maitorahka ja kerma.
- Kaada seos kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä hitaasti sekoittaen, kunnes seos löystyy ja alkaa höyrytä. Jäähdytä kylmässä vedessä noin 20 minuuttia.
- Mausta rahkaseos marmeladilla, vaniljasokerilla, mantelirouheella ja karpaloikka/rusinoilla.
- Kaada valumaan kostealla sideharsolla vuorattuun pashamuottiin tai kahvinsuodattimeen. Nosta jääkaappiin.
- Kumoa pasha seuraavana päivänä. Koristele hedelmillä, makeisilla ja halutessasi kermavaahdolla.
Katso myös Himahellan video pashan valmistamisesta!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pasha kuumentamalla