Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pasha kuumentamalla

Ainekset

  • 100 g voita
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 muna
  • 500 g maitorahkaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl appelsiinimarmeladia
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 1 dl kuivattuja karpaloita tai korintteja/ rusinoita
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • ½ dl sitruunamehua

koristeluun:

  • marmeladikuulia
  • ja/tai tuoreita tai säilykehedelmiä
  • (kermavaahtoa)

Valmistusohje

  1. Pane puinen pashamuotti kylmään veteen noin tunniksi. Kiehauta sideharso ja jäähdytä se kylmässä vedessä, purista kuivaksi. Voit myös käyttää muottina kahvinsuodatinta ja harsona suodatinpaperia .
  2. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Lisää maitorahka ja kerma.
  3. Kaada seos kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä hitaasti sekoittaen, kunnes seos löystyy ja alkaa höyrytä. Jäähdytä kylmässä vedessä noin 20 minuuttia.
  4. Mausta rahkaseos marmeladilla, vaniljasokerilla, mantelirouheella ja karpaloikka/rusinoilla.
  5. Kaada valumaan kostealla sideharsolla vuorattuun pashamuottiin tai kahvinsuodattimeen. Nosta jääkaappiin.
  6. Kumoa pasha seuraavana päivänä. Koristele hedelmillä, makeisilla ja halutessasi kermavaahdolla.

Katso myös Himahellan video pashan valmistamisesta!

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pasha kuumentamalla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.