Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tarte tatin (Tatinin tätien omenapiirakka)

Ainekset

Taikina:

  • 100 g kylmää voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 pieni muna

tai

  • 400 g valmista murotaikinaa

täyte:

  • 100 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 500 g kiinteitä omenoita
  • 1 tl vaniljajauhetta

Valmistusohje

Näin syntyy tarte tatin:

1. Leikkaa voi pieniksi paloiksi. Sekoita voi, jauhot ja sokeri nopeasti murumaiseksi seokseksi. Riko kananmuna ja vatkaa kevyesti. Lisää munaa sitomaan taikinaa.

2. Kuori omenat (3-4 kpl), poista siemenkota ja leikkaa neljään osaan. Sulata voi uuninkestävässä (valurauta)paistinpannussa (halkaisija 23-24 cm) ja sirottele sokeri pannulle. Asettele omenalohkot leikkauspinta ylöspäin vuokaan vieri viereen. Kuumenna seosta hiljalleen ja keitä, kunnes vuokaan muodostuu karamellimainen kullanruskea seos. Anna omenien jäähtyä hieman.

3. Kauli taikinasta vuoan reunat peittävä kansi ja paina reunat sisään. Paista torttua 200 asteessa 25-30 minuuttia. Aseta paistinpannun päälle iso vati ja keikauta hieman jäähtynyt kakku vadille.

4. Tarjoa tarte tatin konjakilla maustetun kermavaahdon kanssa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tarte tatin (Tatinin tätien omenapiirakka)

kristiina

voiko pakastaa tai tehdä jotain ennekkoon? tai kauanko ennen voi tehdä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.