Reseptit

Hirveä burgundinpadassa

Ainekset

  • 1 kg hirvipaistia
  • 2 rkl öljyä
  • 4 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl timjamia
  • ¾ tl mustapippuria
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl punaviiniä
  • ¼ dl tomaattipyreetä
  • 2 kpl laakerinlehteä
  • 100 g pekonia
  • 200 g suppilovahveroita (tai 20 g kuivattuja sieniä + 3 dl vettä)
  • 8 pikkusipulia (pikkuisia)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 porkkanaa
  • ½ appelsiinin kuori
  • 1 rosmariininoksa

Valmistusohje

Hirveä burgundinpadassa

Nosta sulanut paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta.

1. Kuutioi liha. Ruskista lihapalat öljyssä pannulla muutamassa erässä. Kumoa lihat pataan. Huuhtele pannu vedellä paistokertojen välillä ja kaada liemi talteen. Ripottele lihojen päälle suola, timjami, mustapippuri ja vehnäjauhot.

2. Kaada pataan huuhdeliemi, punaviini ja tomaattipyree. Lisää laakerinlehdet. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin puoli tuntia.

3. Suikaloi pekoni. Puhdista sienet ja paloittele tarvittaessa. Kuori pikkusipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Paloittele porkkanat.

4. Kuumenna pekonia kylmällä pannulla ilman rasvaa, kunnes pekonin rasva irtoaa. Lisää sienet ja sipulit ja kuullota ne miedolla lämmöllä pekonin rasvassa. (Kuivatut sienet voit lisätä liotettuina suoraan pataan.) Kumoa ainekset pataan. Lisää porkkanat, appelsiininkuorisuikale ja rosmariininoksa.
Kuumenna kiehuvaksi.

5. Hauduta kannen alla vielä noin tunti lihan mureudesta riippuen. Tarkista maku.

6. Tarjoa hirvipadan kanssa keitettyjä perunoita.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hirveä burgundinpadassa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.