Hitaasti haudutettu bolognesekastike eli ragú

Hitaasti haudutettu bolognesekastike eli ragú 

60+
min
10 annosta
yli 60 min
Ragú eli monille tutummin italialainen blognesekastike on arjen pelastus, kun sitä tekee kerralla isomman satsin.

Ainekset

1 kg nauta-sikajauhelihaa
2-3 sipulia
2-5 valkosipulinkynttä
3 porkkanaa
4 lehtisellerin vartta tai 200 g juuriselleriä
2 tlk tomaattimurskaa
2 dl valkoviiniä tai vettä
2 rkl tomaattipyreetä
2 tl suolaa
1 rkl Provencen yrttiseosta tai pizzamaustetta
1-2 laakerinlehteä
1 tl mustapippuria
1 rkl sokeria tai hunajaa
1/2 tuore chili hienonnettuna

Valmistusohje

Hitaasti haudutettu bolognese-kastike, Ragú

1. Hienonna sipuli ja valkosipulit, raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi ja viipaloi lehtisellerit. Jos sinulla on monitoimikone, pyöräytä kaikki kasvikset jauhelihaa muistuttaviksi muruiksi. Silppua sipuli käsin, siitä tulee monitoimikoneessa kitkerää.

2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää sipulit ja kasvikset. Anna hautua 10 minuuttia.

3. Lisää tomaattimurska, viini tai vesi, tomaattipyree ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä noin kolme tuntia. Tarkista suola.

Tunnisteet

Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
07.08.2017
Tiina Rantanen
Tiina Rantanen