Höyrytetty lohi

Höyrytetty lohi 

30
min
1
4 annosta
alle 30 min
  • 1
  • 1

Ainekset

700 g lohta
1 tl suolaa

Maustekuorrute

iso kourallinen tuoreita yrttejä, kuten korianteria, lehtipersiljaa tai vahvaa minttua
½ punainen chili
noin 3 cm:n pala tuoretta inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1 limetin kuori ja mehu
1 rkl kalakastiketta

Valmistusohje

Höyrytetty lohi on helppoa arkiruokaa. Se valmistuu alle puolessa tunnissa ja maistuu koko perheelle.

1. Paloittele lohifilee neljään tasakokoiseen palaan. Mausta suolalla.

2. Nosta teholeikkuriin maustekuorrutteen ainekset ja aja rouheaksi. Levitä maustekuorrute lohipalojen päälle tasaisesti.

3. Nosta lohipalat höyrytyskattilaan leivinpaperipalan avulla. Höyrytä kaloja 8-12 minuuttia kalapalojen paksuudesta riippuen. Avaa hieman yhtä palaa keskeltä ja tarkista kypsyysaste. Lohi saa jäädä hieman punertavaksi keskeltä.

Tunnisteet

Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
05.02.2014
Kotiliesi
  • 1