Höyrytetty lohi
Höyrytetty lohi on helppoa ja kevyttä arkiruokaa. Se valmistuu alle puolessa tunnissa ja maistuu koko perheelle.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Höyrytetty lohi
- 700 g lohta
- 1 tl suolaa
Maustekuorrutus
- 2 dl korianteria, lehtipersiljaa tai vahvaa minttua
- ½ punainen chili
- 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 limetin kuori ja mehu
- 1 rkl kalakastiketta
Valmistusohje
Höyrytetty lohi tehdään helposti näin:
1. Paloittele lohifilee neljään tasakokoiseen palaan. Mausta suolalla.
2. Nosta teholeikkuriin maustekuorrutteen ainekset ja aja rouheaksi. Levitä maustekuorrute lohipalojen päälle tasaisesti.
3. Nosta lohipalat höyrytyskattilaan leivinpaperipalan avulla. Höyrytä kaloja 8-12 minuuttia kalapalojen paksuudesta riippuen. Avaa hieman yhtä palaa keskeltä ja tarkista kypsyysaste. Lohi saa jäädä hieman punertavaksi keskeltä.
Lue myös: Helpot lohiruoat – katso parhaat lohireseptit ja löydä oma suosikkisi!
Lue myös Anna.fi: Lohi-punajuuripelti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Höyrytetty lohi