Reseptit

Hummerisalaatti

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 1 (noin 500 g) pakastettu kypsä hummeri
  • 1 avokado
  • ½ kurkkua
  • ¼ verkkomelonia
  • muutama varsi kevätsipulia tai hienonnettua ruohosipulia
  • 4 vihreää jalapenolla täytettyä oliivia

Vermutti-vinaigrettekastike

  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl kuivaa vermuttia
  • 2 hienonnettua vihreää jalapenolla täytettyä oliivia
  • ripaus rouhittua mustapippuria

koristeeksi:

  • salaatinlehtiä
  • oliiveja

Valmistusohje

Hummerisalaatti

1. Anna hummerin sulaa pussissa jääkaapissa yön yli tai noin 12 tuntia.

2. Halkaise hummeri pitkittäin ja poista mahalaukku silmien takaa. Irrota pyrstöliha kuvaohjeen mukaan. Murskaa saksien kilpi ja irrota lihat saksista. Koverra hummerista vihreä maksa ja vaaleanpunainen mäti. Nauti herkut esimerkiksi vaalean leivän päälle sipaistuina. Paloittele lihat.

3. Halkaise avokado ja poista siemen ja kuori. Kuutioi hedelmäliha pieniksi. Paloittele kurkku ja meloni samankokoisiksi kuutioiksi. Hienonna sipulit ja pilko oliivit.

4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Sekoita salaatin ainekset ja valuta joukkoon kastike. Annostele tarjoilulaseihin. Koristele salaatinlehdillä ja tikutetuilla kokonaisilla oliiveilla.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hummerisalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.