Reseptit

Hurmaava vadelma-valkosuklaanautinto

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

pohja:

  • 1 muna
  • 0.5 dl sokeria
  • ¼ dl vehnäjauhoja
  • ¼ dl perunajauhoja
  • 0.5 tl leivinjauhetta
  • 50 g hienonnettua tummaa suklaata

Italialainen marenki:

  • 5 munanvalkuaista
  • 0.5 dl vettä
  • 3.5 dl sokeria

Jogurttitäyte:

  • 7 liivatelehteä
  • 1 sitruunan mehu
  • 3 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • (1 sitruunan raastettu kuori)
  • puolet italialaisesta marengista

väliin:

  • 2.5 dl pakastevadelmia
  • 2 liivatelehteä

Valkosuklaatäyte:

  • 120 g valkosuklaata
  • 7 liivatelehteä
  • loput italialaisesta marengista
  • 3 dl kermaa

kiille:

  • 3 dl voimakkaan väristä, aitoa vadelmamehua
  • 3 liivatelehteä

Valmistusohje

Hurmaava vadelma-valkosuklaanautinto

1. Vatkaa pohjaa varten muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää varovasti joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja suklaa. Paista leivinpaperilla pohjustetussa, halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoassa uunin keskitasolla 200-asteessa noin 10 minuuttia. Siirrä jäähtynyt pohja halkaisijaltaan 26 cm:n irtopohjavuokaan.

2. Vatkaa italialaista marenkia varten munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kuumenna sokerivesi kattilassa ja keitä hiljalleen noin 5 minuuttia. Kaada sokerivesi hiljalleen valkuaisten joukkoon koko ajan vatkaten. Vatkaa, kunnes marenki on jäähtynyt.

3. Tee jogurttitäyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään hetkeksi. Kiehauta sitruunamehu ja liota siihen liivatelehdet. Sekoita joukkoon turkkilainen jogurtti ja vaniljasokeri. Halutessasi voit lisätä myös sitruunan kuoriraasteen. Lisää varovasti puolet italialaisesta marengista. Kaada massa pohjan päälle ja tasoita. Laita hyytymään kylmään. Pakastimessa hyydyttäminen nopeuttaa valmistumista.

4. Sulata pakastevadelmat. Survo ja kiehauta ne kattilassa. Liota liivatelehdet ja liuota ne kuumaan vadelmasurvokseen. Kaada survos hyytyneen jogurttitäytteen päälle. Tasoita ja vie takaisin kylmään.

5. Valmista valkosuklaatäyte. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Liuota pehmenneet liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä. Vatkaa kerma melko paksuksi vaahdoksi. Sekoita varovasti italialaisen marengin joukkoon valkosuklaa ja liivateneste. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada hyytyneen vadelmasurvoksen päälle, tasoita ja vie kylmään.

6. Kiehauta vadelmamehu. Liuota pehmenneet liivatelehdet joukkoon. Anna jäähtyä hieman, mutta älä anna hyytyä. Kaada hyytyneen valkosuklaatäytteen päälle ja anna hyytyä kylmässä. Koristele tuoreilla vadelmilla tai muilla marjoilla.

Ohje Matilda Pärssinen, Kirjala


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hurmaava vadelma-valkosuklaanautinto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.