Hurmaava vadelma-valkosuklaanautinto
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
Ainekset
pohja:
- 1 muna
- 0.5 dl sokeria
- ¼ dl vehnäjauhoja
- ¼ dl perunajauhoja
- 0.5 tl leivinjauhetta
- 50 g hienonnettua tummaa suklaata
Italialainen marenki:
- 5 munanvalkuaista
- 0.5 dl vettä
- 3.5 dl sokeria
Jogurttitäyte:
- 7 liivatelehteä
- 1 sitruunan mehu
- 3 dl turkkilaista jogurttia
- 1 rkl vaniljasokeria
- (1 sitruunan raastettu kuori)
- puolet italialaisesta marengista
väliin:
- 2.5 dl pakastevadelmia
- 2 liivatelehteä
Valkosuklaatäyte:
- 120 g valkosuklaata
- 7 liivatelehteä
- loput italialaisesta marengista
- 3 dl kermaa
kiille:
- 3 dl voimakkaan väristä, aitoa vadelmamehua
- 3 liivatelehteä
Valmistusohje
1. Vatkaa pohjaa varten muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää varovasti joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja suklaa. Paista leivinpaperilla pohjustetussa, halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoassa uunin keskitasolla 200-asteessa noin 10 minuuttia. Siirrä jäähtynyt pohja halkaisijaltaan 26 cm:n irtopohjavuokaan.
2. Vatkaa italialaista marenkia varten munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kuumenna sokerivesi kattilassa ja keitä hiljalleen noin 5 minuuttia. Kaada sokerivesi hiljalleen valkuaisten joukkoon koko ajan vatkaten. Vatkaa, kunnes marenki on jäähtynyt.
3. Tee jogurttitäyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään hetkeksi. Kiehauta sitruunamehu ja liota siihen liivatelehdet. Sekoita joukkoon turkkilainen jogurtti ja vaniljasokeri. Halutessasi voit lisätä myös sitruunan kuoriraasteen. Lisää varovasti puolet italialaisesta marengista. Kaada massa pohjan päälle ja tasoita. Laita hyytymään kylmään. Pakastimessa hyydyttäminen nopeuttaa valmistumista.
4. Sulata pakastevadelmat. Survo ja kiehauta ne kattilassa. Liota liivatelehdet ja liuota ne kuumaan vadelmasurvokseen. Kaada survos hyytyneen jogurttitäytteen päälle. Tasoita ja vie takaisin kylmään.
5. Valmista valkosuklaatäyte. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Liuota pehmenneet liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä. Vatkaa kerma melko paksuksi vaahdoksi. Sekoita varovasti italialaisen marengin joukkoon valkosuklaa ja liivateneste. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada hyytyneen vadelmasurvoksen päälle, tasoita ja vie kylmään.
6. Kiehauta vadelmamehu. Liuota pehmenneet liivatelehdet joukkoon. Anna jäähtyä hieman, mutta älä anna hyytyä. Kaada hyytyneen valkosuklaatäytteen päälle ja anna hyytyä kylmässä. Koristele tuoreilla vadelmilla tai muilla marjoilla.
Ohje Matilda Pärssinen, Kirjala
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hurmaava vadelma-valkosuklaanautinto