Reseptit

Hurmaavat prinsessaleivokset

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

pohja

  • 200 g voita tai margariinia
  • 2.5 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1.5 dl maitoa

Vuokaan

  • voita tai margariinia ja korppujauhoja

Vaniljatäyte

  • 2.5 dl maitoa
  • 1 vaniljatanko
  • 3 kananmunankeltuaista
  • 1 dl sokeria
  • 4 rkl maissitärkkelysjauhoja
  • 30 g voita

Lisäksi

  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 dl vadelmahilloa

Pinnalle

  • 3 pkt (à 250 g) vihreää sokerimassaa
  • tomusokeria
  • valmiita sokerikukkia tai sokerimassasta itse valmistettuja

Valmistusohje

Hurmaavat prinsessaleivokset

Hurmaavat prinsessaleivokset sopivat pienille prinsessoille ja hieman isommillekin. Minikokoiset prinsessakakut täytetään vadelmahillolla sekä vaniljakiisselillä ja viimeistellään vihreällä sokerimassalla.

1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kanamunat yksitellen välillä huolella vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen maidon kanssa taikinan joukkoon. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.

2. Jaa taikina tasaisesti voideltuihin ja korppujauhotettuihin muffinipellin koloihin. Tee lusikalla kevyesti keskelle pintaa kuopat. Paista 225-asteisessa uunin alatasolla noin 15 minuuttia. Anna jäätyä ennen vuoista irrottamista.

3. Mittaa kattilaan maito ja raaputa joukkoon halkaistun vaniljatangon siemenet. Anna seoksen kiehahtaa. Sekoita kulhossa keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelysjauhot. Valuta kuuma maitoseos hiljalleen keltuaiskulhoon samalla huolella vatkaten. Valuta seos takaisin kattilaan ja kuumenna seosta koko ajan samalla sekoittaen, kunnes seos sakenee. Siivilöi kastike pienempään kulhoon, ja sekoita joukkoon voi. Peitä kulho kelmulla. Anna jäähtyä jääkaapissa noin tunti.

4. Vaahdota kerma ja nosta 1 dl kermavaahtoa vaniljatäytteen joukkoon. Leikkaa muffinien pinnat tasaiseksi. Käännä muffinit ylösalaisin ja leikkaa kolmeen osaan. Täytä välit hillolla ja vaniljatäytteellä. Nosta pinnalle hattuosa. Peitä lopulla kermavaahdolla.

5. Kauli sokerimassat tomusokerin avulla ohuiksi levyiksi. Leikkaa niin suuret ympyrät, että sokerimassa peittää koko leivoksen. Nosta varoen leivosten pinnalle. Painele ja sivele kevyesti tasaiseksi. Koristele prinsessaleivokset sokerikukilla.

Kokeile myös muita ihania leivonnaisia:
Vaaleanpunaiset leivokset
Vadelma-vaahtokarkkileivokset
Tuulihatut pistaasitäytteellä
Ruoka.fi: Aleksanterin leivokset

Kuva: Sampo Korhonen / OM-arkisto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hurmaavat prinsessaleivokset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.